Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Dreptatea e doar pentru bogați? Acuze grave ale deputatului Ilie Coleșa, la adresa primăriei Cluj-Napoca în cazul unei autorizații de construire din Făget!

Dreptatea e doar pentru bogați? Acuze grave ale deputatului Ilie Coleșa, la adresa primăriei Cluj-Napoca în cazul unei autorizații de construire din Făget!

Deputatul AUR Cluj, Ilie Coleșa, a criticat dur, într-o conferință de presă, modul în care traficul și urbanismul sunt gestionate în Cluj-Napoca. Coleșa a declarat că situația a ajuns într-un punct critic, în care simpla deplasare dintr-un punct în altul al orașului a devenit o provocare majoră. „Clujul se poate bloca cu câteva sute de mașini și un mic accident”, a subliniat deputatul.

Mai mult, Coleșa a acuzat administrația locală că nu respectă propriile reglementări urbanistice: „Am ajuns într-o situație în care pentru a ne deplasa din punctul A în punctul Z a devenit o provocare. Orașul se poate bloca cu câteva sute de mașini și un mic accident. Am ajuns în acest punct din cauza haosului urbanistic iar principalul motiv sunt blocajele la nivel urbanistic care se fac chiar în Consiliul Local Cluj-Napoca și mai asistăm la faptul că primăria Cluj-Napoca nu-ți respectă propriile reglementări urbanistice. Avem situații, în care ori este vorba despre incompetență ori corupție sau trafic de influență”.

Deputatul a exemplificat și o situație din Făget, care în opinia acestuia ar reflecta haosul urbanistic din Cluj: „În 2014 a intrat în vigoare ultimul PUG al Clujului. Conform acestui plan, zona Făget este reglementată mai strict, adică avem niște indici urbaniștici mai restrictivi pentru zona Făget, de exemplu, procentul de ocupare al terenului trebuie să fie maxim de 20%, existând reglementări și cu privire la coeficientul de utilizare al terenului și chiar al alinamentului și într-o situație (…) în care primăria Cluj-Napoca a dat o autorizare de construire ilegală prin care s-a depășit acest procent de ocupare al terenului, aliniamentul cât și normativele care privesc săpăturile, având ca efect afectarea structurii de rezistență a caselor din zonă.

Concret, dacă în acea zonă, aliniamentul trebuia să fie între 3 și 6 metri, s-a aprobat un aliniament de o adâncime de 28 de metri (…) s-a aprobat o piscină olimpică pe o structură de cadre de beton foarte puternică fără a fi luată în calcul la procentul de ocupare al terenului, ocupând un procent de aproape 30%. La reclamațiile repetate a celor afectați, primăria s-a comportat extrem de ciudat, deoarece într-o primă fază o refuzat să pună la dispoziția celor afectați măcar un plan de situație, apoi a dat o hotărâre de Consiliu Local după șase luni în care se reglementa aliniamentul și au rezultat apoi un întreg și de ilegalități, aceasta în condițiile în care, la noi (n.r. AUR Cluj), vin oameni care ne spun că nu pot obține autorizații de construire chiar dacă îndeplinesc în literă reglementările primăriei”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *