Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(VIDEO) Investiții importante în Sebiș, de la drumurile din Prunișor, Sălăjeni și Donceni, la Muzeul Țării Zarandului! Feieș: „Vrem să avem un oraș fără gropi”

Primarul din Sebiș, Cristian Feieș, a fost extrem de activ în ultimul an, anunțând recent într-un videoclip cu tematică administrativă, care sunt planurile primăriei Sebiș în lunile următoare, de la modernizarea drumurilor din Prunișor, Sălăjeni și Donceni, la Muzeul Țării Zarandului.

În primăvara anului viitor vrem să deschidem publicului larg Muzeul Țării Zarandului. Muzeul din orașul Sebiș va fi unul preponderent cu specific etnografic și cât mai interactiv pentru a trezii interesul oamenilor. Pentru noi ca și administrație este imperativ interesul pentru cultură, deoarece o comunitate nu poate avea identitate fără această acest deziderat. Clădirea care va găzdui acestă instituție este Castelul Waldstein care are și ea o poveste interesantă fiind cea mai veche clădire din centrul orașului datând din 1814, fiind construită de către baronul austriac cu același nume, personalitate de numele căreia se leagă multe dintre realizările urbane din acea vreme” a anunțat în EXCLUSIVITATE, pentru Apuseni Info, Cristian Feieș.

Cristian Feieș: „Vrem să avem un oraș fără gropi”

Edilul ne-a mai precizat și planurile sale vizavi de modernizarea infrastructurii și investițiile din domeniul sanitar: „Unitatea Administrativ Teritoriala Sebiș are în componență 3 sate Prunișor, Sălăjeni și Donceni. Legătura acestora cu Orașul Sebiș se realizează pe drumuri județene în ceea ce privește satele Prunișor și Donceni, iar către satul Sălăjeni se ajunge pe un drum comunal în lungime de 4 kilometri. Obiectivul nostru este să asigurăm condiții cât mai bune și cetățenilor din zona rurală a Sebișului, de aceea am vrut să existe un cale de rulare corectă și pentru cetățenii din Sălăjeni. Investiția a fost de 110.000 euro din fonduri proprii.

Dar nu ne vom opri aici în ceea ce privește infrastructura, avem pregătite proiecte pentru scoli, 4 proiecte pentru Spitalul Sebiș, 5 proiecte cu privire la rețeaua de gaz, apa, canal, drumuri, 2 proiecte pentru spații locative noi, toate acestea pe diverse surse de finanțare, dar despre acestea poate vorbim cu altă ocazie”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *