Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Sancțiuni pentru accesul cu mijloace motorizate în Parcul Natural Apuseni: Cât de tare afectează ATV-urile, motocicletele și mașinile de teren fauna?

În prima parte a anului 2023, în urma patrulelor efectuate de către rangerii de la administrația Parcul Natural Apuseni, în zona Arieșeni- Vârtop, s-au aplicat numeroase sancțiuni contravenționale privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice.

Sancțiunile au fost aplicate persoanelor care nu au respectat prevederile legale privind accesul cu mijloace motorizate în afara drumurilor publice pe suprafața ariilor naturale protejate, cu toate că au fost informate în prealabil prin diferite mijloace cu privire la obligația respectării acestor restricții.

Cât de tare afectează ATV-urile, motocicletele și mașinile de teren fauna?

Activitățile de off-road desfășurate necorespunzător duc la următoarele probleme:

  • distrugerea potecilor (gropi, șanțuri) distrugerea covorului vegetal
  • poluare fonică (gălăgie) – poluare atmosferică (praf, noxe)
  • speriatul oamenilor și animalelor
  • strivirea animalelor mici (insecte, broaște, reptile)

Administrațiile parcurilor naționale și naturale din cadrul Romsilva încurajează și sprijină turismul responsabil și dezvoltarea durabilă a comunităților locale. Așadar, pentru a sprijini acest lucru, vă invităm să vă implicați activ în sesizarea oricărui fapt ce poate aduce un prejudiciu ariilor naturale protejate.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *