Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Un gigant al industriei aerospațiale care produce piese pentru avioane deschide o fabrică la Cluj, în Moldovenești

Un gigant al industriei aerospațiale care produce piese pentru avioane deschide o fabrică la Cluj, în Moldovenești – Sonaca investește 38 milioane euro în România pentru contractul Airbus.

Potrivit profit.ro, noua unitate de producție, situată în Moldovenești, județul Cluj, marchează cea de-a doua investiție majoră a companiei în România, la opt ani după prima sa inițiativă. Se așteaptă ca fabrica să devină operațională în vara anului 2025, creând 160 de locuri de muncă și amplificând amprenta industrială a Sonaca în regiune.

Recent, Sonaca a obținut trei contracte majore de la Airbus. Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a evidențiat, în urma unei vizite la sediul Sonaca din Bruxelles, angajamentul companiei de a își dezvolta capacitățile de producție din România. Guvernul român sprijină această expansiune prin acordarea unui ajutor de stat în valoare de 2,7 milioane de euro.

Noua unitate de producție va fi dedicată fabricării flapsurilor interioare pentru Airbus A321 XLR (Extra Long Range) și unei porțiuni din producția de componente primare pentru A320.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *